A TRIMESZTER, a várandósság fejlődési szakaszaira, trimeszterekre bontva összeállított, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket -azon belül- szerves kötésű hatóanyagokat is tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény a gyermeket tervező és babát váró anyukáknak. A TRIMESZTER-ben található vitaminok mellett a vas, a magnézium, a réz és a cink szerves formában van jelen, valamint kalciumot szerves formában is tartalmaz.

A szerves termékek asszimilálhatósága – szervezetbe történő beépülése – egyedülálló. A szerves anyagokat a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

A vitamin, ásványi anyag és nyomelempótlás elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez.

A várandóságra való felkészülési időszakban és a várandóság első szakaszára válassza a  Trimeszter 1-t magas folsav tartalommal, és szerves kötésű ásványi anyagokkal. Színezéket nem tartalmaz!

Az ELSŐ TRIMESZTER-ben a zigótából embrió fejlődik, megtörténik a barázdálódás, a szedercsíra és a hólyagcsíra kialakulása, valamint a beágyazódás után a velőcső kialakulása. A méhlepény is ebben az időszakban alakul ki, és a köldökzsinór kapcsolatot létesít a magzat és a méhlepény között. A központi idegrendszer fejlődését átölelő időszak ez.

Figyelem! Ajánlott a tervezett várandósság előtt is a Trimeszter 1 tabletta fogyasztása a magas folsav tartalma miatt, mivel a terhesség 6. hetére a velőcső kialakul, így a kismama mire megtudja, hogy gyermeket vár, ez a fejlődési szakasz már lezárul.

A folsav a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésben (pl. méhlepény, embrió stb.) és a normál aminosav-szintézisben. Megemelt mennyiségű folsavra a tervezési időszakban és a várandósság első 12 hetében van szükség. A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, sejtosztódásban, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

A kismamáknak ajánljuk a jó minőségű, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást!

A várandósság fejlődési szakaszaira, trimeszterre bontva kínálunk vitaminokat és szerves kötésű ásványi anyagokat is tartalmazó étrend-kiegészítő terméket, babát tervező, és várandós nőknek. A termékcsaládban található vas, magnézium, réz és cink szerves formában van jelen. Kalciumot szerves formában is tartalmaz.

Miért fontos, hogy szerves legyen?

A magnezium-citrát a magnezium-karbonát és a citromsav vegyülete. Úgy ismert, hogy az egyik legjobban hasznosítható formája a magnéziumnak. A magnézium jelentős fém, amely kritikus szerepet játszik az emberi szervezet több mint 300 metabolikus reakciójában.

A Trimeszter 1-2-3 magnézium-citrátot tartalmaz.

Kiegészítőkben szervetlen és szerves kötésben fordulhat elő, a szerves kötésű cink (cink-citrát, -pikolinát, -acetát, -monometionin stb.) jobban felszívódik. A szerves kötésű vegyületek nem okoznak gyomorbántalmakat, ellentétben a szervetlen válozatokkal, amelyeknél ez időnként előfordulhat.

A várandósság fokozza az igényt.

A cink serkenti az immunrendszer működését, és bizonyos mértékig védelmet nyújt a bakteriális és virális fertőzések ellen. Erre kell gondolnunk várandósság ideje alatt is, mert a hüvely és annak flórája ki van téve a fertőzésveszélynek.

A kezeletlen bakteriális és vírusfertőzések következményei lehetnek az idő előtti burokrepedésnek, koraszülésnek!

A Trimeszter 1-2-3 cink-citrátot tartalmaz.

A kalcium-citrát a citromsav kalciummal alkotott sója.

A kalcium-karbonátnál 2,5-ször nagyobb arányban szívódik fel.
Élelmiszerek esetén a napi beviteli mennyisége nincs maximálva.

A Trimeszter 1-2-3 kalcium-citrátot is tartalmaz.

A vas-glükonát (más néven vas(II)-glükonát) a glükonsav vassal alkotott, mélyfekete színű sója. Elemi vastartalma 11,6 százalék, emiatt a táplálékkiegészítőkben a vasbevitel növelésére széles körben használják.

A Trimeszter 1-2-3 vas-glütonátot tartalmaz.

A réz nélkülözhetetlen ásványi anyag a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a szép bőr és hajszín ápolásában, a termékenység fokozásában. A réz lényeges a kollagén, vagyis a csontokban, bőrben és kötőszövetekben található alapvető fontosságú fehérje termelésében. Fontos szerepet játszik a vörösvérsejtek képződésében, segít a szervezetnek felhasználni az elraktározott vasat, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, ezáltal fokozza az ellenálló képességet és a termékenységet, és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védeleméhez is.

A szerves réz emészthetősége 11,1 %-kal jobb a szervetlen réz emészthetőségénél.

A réz jótékony vírus-, baktérium- és gombaölő.

Erre kell gondolnunk várandósság ideje alatt is, mert a hüvely és annak flórája ki van téve a fertőzésveszélynek.

A kezeletlen bakteriális és vírusfertőzések következményei lehetnek az idő előtti burokrepedésnek, koraszülésnek!

 A Trimeszter 1-2-3, réz-glütonátot tartalmaz.

Itt vásárolható meg a készítmény.

A kismamáknak ajánljuk a jó minőségű, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást! 1 doboz tartalma 60 tabletta Napi ajánlott mennyiség: 2 db tabletta Bő folyadékkal, étkezés után lenyelni.

1 doboz tartalma 60 tabletta
Napi ajánlott mennyiség: 2 db tabletta
Bő folyadékkal, étkezés után lenyelni.

Összetevők: 5 féle SZERVES ásványi anyaggal!

Összetevők listája és amit érdemes tudni róluk

Vas – A vas a testünk minden részébe oxigént juttató vörösvérsejtjeink festékanyagának, a hemoglobinnak a felépítéséhez elengedhetetlenül fontos. Vas nélkül nem keletkezhetnek új vérsejtek, és az oxigénre kiéhezett szervek nem működnek megfelelően.

Akik nem vesznek fel megfelelő mennyiségű vasat, fáradékonyabbak, és könnyebben meg is betegszenek a csökkent ellenállóképesség következtében.

A súlyos vashiány azaz vérszegénység jele a légszomj és a szapora légzés, mert ilyenkor a szív kénytelen gyorsabban pumpálnia vért, a tüdő pedig igyekszik fokozni a szervezet oxigénfelvételét.

Hiánytünetek:

 • kimerültség
 • szédülés
 • fáradtság
 • hajhullás
 • sápadtság
 • étvágytalanság
 • gyakori fertőzések
 • koordinációs készség csökkenése
 • tanulási nehézségek

Vasra van szükség egy másik oxigénszállító fehérje, az izmokban található mioglobin előállításához is, de vastartalmú enzimekre van szükség a DNS és az RNS szintéziséhez, valamint a fogínyban, a fogakban, a porcokban és a csontokban folyó kollagéntermeléshez is.

Vastartalmú enzimek közreműködésével alakul át aktív A-vitaminná a béta-karotin, mely számos élénk színű gyümölcsben és zöldségben megtalálható (pl. sárgarépa, pirospaprika, sárgabarack, sárgadinnye, sütőtök).

A férfiak és a nők vas-szükséglete eltérő.

A női szervezetnek a serdülés korától csaknem kétszeresére nő a vasszükséglete, amely napi 14,5-15 mg szerves vas felvételét jelenti. Ezzel szemben a férfi szervezetnek csak 8,5-9 mg a napi szükséglete.

A gyermek étrendi vasfelvétele a serdülés koráig mindenképpen érje el a napi 7-8 mg értéket.

A vas tartós hiánya vashiányos vérszegénységhez vezet, amelnek tünete a szaporább légzés mellett a fertőzésekre való fokozott hajlam, a fáradékonyság illetve gyengeség, de árulkodó jel a sápadt bőr is.

A vas természetes forrásai:
korpa, paradicsomos szardínia, aszalt sárgabarack, tonhal olajban.

A vas felszívódását segíti a C-vitamin jelenléte a szervezetben.

A szervezet a vasat a szerves vasvegyületekből (vas-fumarát, vasIII-citrát, vas-glükonát, vas-peptonát)készült kiegészítőkből tudja a legjobban felvenni, és ezek az E-vitaminnal együtt is szedhetők, egyik sem veszti el hatását. A vas felszívódásáról azonban tudni kell, hogy az állati eredetű élelmiszerekből hasznosul a leginkább (15 %), míg a növényekből csupán kb. 5százaléka. Ezen felül a vasban gazdag növények (pl. spenót) oxálsavat is tartalmaznak, mely meggátolja a vas felszívódását.

Tehát, a vasat megfelelő mennyiségben tartalmazó étrend minden esetben tartalmazzon állati eredetű
élelmiszereket!

A vas felszívódását gátló tényezők:

 • gyomorsavlekötő gyógyszerek,
 • a teában található csersav,
 • koffein,
 • a gabonafélékben található növényi rostok.

A vas optimális mennyisége:

 • felnőttek: 15mg /nap
 • terápiás céllal: 25 mg/nap
 • várandósoknak: 30 mg/ nap

A vegetáriánusok, a gyermekvállalásra készülő nők, a sportolók és az idősebb emberek számára javasolható vaspótlás. Fertőzés esetén nem jó vasat szedni, mert a baktériumok növekedéséhez is vasra van szükség.

Forrás:
Dr. James E Balch: Prescription for Nutritional Healing, Avery Publishing, Garden City Park, New York, 1990
Journal of Athlete Nutrition, Vol. 43. No. 1. 1991
Earl Mindell: Vitamin Biblia, Westinvest Kft, Budapest, 1991

Réz – A rézre kis mennyiségben ugyan, de nagy szüksége van a szervezetünknek: a vas felszívódásában és szállításában vesz részt, hogy az be tudjon épülni aztán a hemoglobinba. Nélkülözhetetlen továbbá a szervezet számára a C-vitamin felszívódásához is.A várandósoknak általában kevesebb a hemoglobinja.
A magzat fejlődése több rezet igényel, így ennek pótlására szüksége van a kismamának.

A réz segíti és szerepet játszik a csontok, ízületek és a bőr egészséges fejlődésében, továbbá:

 • fokozza a vérkeringést
 • baktérium, gomba és vírusölő
 • segíti az idegrendszer működését
 • jó erőben tartja a szervezetet,
 • segíti a vas felszívódását

A réz hiánya az alábbi betegségeket okozhatja:

 • vérszegénység,
 • egyes szív- és érkoszorú-betegség,
 • csontritkulás,
 • ödéma,
 • fáradékonyság.

A túlzott rézbevitel a szervezetben csökkenti a cinkszintet, és ez

 • álmatlanságot,
 • hajhullást,
 • szabálytalan menstruációt
 • depressziót okozhat.

A réz természetes lelőhelyei:

búzacsíra, mogyoró, mandula, dió, lencse, zöldborsó, szárazbab, zabpehely, petrezselyem, búzakorpa, csiperkegomba, borjúmáj, sertésmáj, tengeri halak.

Cink – A cink a szervezetünk számára az egyik nélkülözhetetlen nyomelem.

A cink természetes módon megtalálható a környezetben: a kőzetek, a víz és a levegő természetes módon tartalmazza a cink különböző koncentrációját. Az evolúció során az összes élő szervezet használta a környezetükben elérhető cinket metabolizmusuk különböző funkcióihoz. A cink olyan létfontosságú elem, amely az összes ökoszisztémában élő szervezet részére szükséges és nélkülözhetetlen.

Fontos a sejtosztódásbanés sejtmegújulásban, a sejtmembrán stabilizálásában. Hatékony a szabadgyökök semlegesítésében és erősíti az immunrendszert. Az inzulinnal együtt nélkülözhetetlen a normális cukoranyagcseréhez. Befolyásolja a sebgyógyulást, sőt a nemi működést is.

Továbbá:

Kulcsszerepet vállal a sejtmembránok stabilizálásában.
Közel hetven enzim megfelelő működéséért felelős.
Biztosítja az információhordozó nukleinsavak, a DNS és az RNS térszerkezetét.
A hormonképződéshez és az immunrendszerünk optimális működéséhez nélkülözhetetlen.
Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat.

A gyermek számára kimondottan fontos elem, mivel a növekedésben is szerepet játszik.

A cink megfelelő mennyiségű bevitele igen fontos ahhoz, hogy megőrizzük ízérzékelésünket, a fejlődés folyamatai során a növekedéshez, a nemi fejlődéshez és a szaporodás folyamataihoz is elengedhetetlen.
Szükséges az egészséges spermiumok termelődéséhez.
Fontos szerepe van a sebgyógyulásban.
Részt vesz az ártalmas fémek (pl. cadmium, ólom) semlegesítésében is.
Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.
A cink a vércukorszintünk szabályozásában is létfontosságú szerepet tölt be, közreműködik az inzulin térszerkezetének kialakításában.
Részt vesz a fehérjék és a nukleinsavak szi ntézisében.A hámtakaró épségének megtartásához is cinkre van szükség.

Várandósoknál támogatja a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben, fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében, segíti az ivarmirigyek működését.

A cink a következő termékekben van jelen a természetben:

A hüvelyesekben, a tojásban, a májban, a húsokban, belsőségekben, osztrigában, rákokban, kagylókban, tengeri halakban, búzacsírában, tökmagban, olajos szardíniában, sertésbélszínben, tejtermékekben (különösen a sajtokban) és a teljes kiőrlésű termékekben.

Magnézium – A magnézium (Mg) olyan ásványi anyag, amely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez.

A magnézium több száz enzim működéséhez elengedhetetlen, testünk minden sejtjében megtalálható, nélkülözhetetlen az izmok működéséhez, központi szerepe van a sejtműködés szabályozásában, különösen az izom és idegsejtek működésében.

Stresszoldó hatású, segít a depresszió leküzdésében, csökkenti a vérnyomást, megakadályozza a vese- és epekövek képződését. Jelentős szerepet játszik a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok, valamint a nukleinsavak anyagcseréjében. A magnézium gátolja az öregedést, megelőzi az érelzáródást. Szükséges az egészséges csontozat felépítéséhez és megőrzéséhez. Megőrzi a fogak épségét.

Miért kiemelten fontos várandósság ideje alatt a magnézium pótlása?

A várandósság ideje alatt ötven százalékkal is megemelkedhet a napi magnéziumszükséglet. Tanulmányok bizonyítják, hogy hiánya oka lehet a spontán vetélésnek, fenyegető koraszülésnek és a retardált magzatnak. Ezért kiemelkedően fontos, hogy biztosítsuk a várandós szervezet számára a megfelelő magnézium-ellátottságot.

Már enyhe fokú magnéziumhiány következtében is fokozódhat a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának veszélye. Nagyfokú hiánya szívritmuszavart, fáradtságot, izomgörcsöt, ingerlékenységet, idegességet és zavartságot válthat ki.

A magnézium-túladagolás hasmenést, émelygést okoz, de súlyosabb mellékhatása is lehet, ha a felesleges magnézium kiürítésére a szervezet nem képes. ennek tünetei: izomgyengeség, letargia, zavartság és nehézlégzés. Szerencsére, mivel gyorsan ürül a vesén keresztül, így ez ritkán fordul elő.

A magnézium legnagyobb mennyiségben a sötétzöld levélzöldségekben, hüvelyesekben, bizonyos gyümölcsökben (alma, füge, grépfrút, citrom), a burgonyában, a különböző gabonafélékben (főleg azok héjában), a teljes kiőrlésű lisztfélékben, olajos magvakban, a tejtermékekben és a halfélékben található meg.

Kálcium – A kalcium rendkívül fontos ásványi anyag, azt is mondhatnánk, hogy nélküle nincs élet, ugyanis minden sejtnek és szövetnek szüksége van rá. A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, magában az izomműködésben, sőt még a véralvadásban is.

A szervezet kalciumtartalmának 99 százaléka a csontszövetben található, mely egyben kalciumraktárként is funkcionál. A maradék kalcium a vérben és a sejtekben található, ahol a koncentrációja csak szűk határok között változhat, mert csak egy bizonyos koncentráció-tartományon belül tudja élettani funkcióit megfelelően ellátni. Hogy a mennyisége állandó maradjon, hormonok és vitaminok szabályozzák a felszívódás és kiürülés, valamint a csontba való beépülés vagy felszabadulás egyensúlyát is.

A kalcium felszívódásához szükség van a D-vitaminra!

A mellékpajzsmirigyben termelődő parathormon a csontok fokozott bontásával és a D-vitamin aktív képzésének elősegítésével növeli a kalciumszintet. A D-vitamin segíti a kalcium bélből való felszívódását, továbbá a vizelettel történő kiválasztás mérsékelésésben is szerepet játszik. A napi ajánlott mennyiségű D-vitamin megfelelő kalciumszintet biztosít az egészséges csontozat kialakításához, viszont túl nagy mennyiségben még a csontokból is felszabadítja a kalciumot, ezért nem szabad túlzásba vinni szedését. Hiányában szinte biztosan nem szívódik fel elég kalcium.

A kalciumhiány következményei
az alacsony kalciumszint izomgörcsöket, izomfájdalmat és érzékelési zavarokat okozhat, mert fokozódik az idegek és az izmok ingerelhetősége, vagyis kisebb ingerekre hevesebben reagál a szervezet. Elegendő mennyiségű kalcium nélkül hosszú távon csontritkulás alakul ki.

A kalciumszint csökkenésének lehetséges okai
Több okból is csökkenthet a kalciumszint, ezeknek más-más a terápiája. A legegyszerűbben a kevés kalciumfogyasztás orvosolható, méghozzá tej, tejtermékek, bab, mandula, szezámmag, brokkoli vagy narancs formájában, de számos már élelmiszer is tartalmazza.
Nagyobb mértékű hiány esetén alkalmazhatunk kalciumpótlást is.
Kalciumhiányt okozhat még a mellékpajzsmirigy alulműködése, a D-vitamin-hiány, a vesebetegségek és hasnyálmirigy-gyulladás is, ezekben az esetekben a kiváltó ok megszüntetése nélkül nem jön rendbe a kalciumháztartás.

Várandósság és szoptatás során is megnő a kalciumszükséglet.

Bizonyos allergiás reakciók, például a méhcsípés is sürgősséggel kezelhetők kalcium adásával, ugyanis csökkenti az ödéma kialakulását.

Kalcium és székrekedés

Székrekedés kialakulása esetén fogyasszon több folyadékot és próbáljon meg rostdúsabb étrendre áttérni! Nézze meg azt is, milyen kalciumkészítményt használ, mivel a kalcium-foszfát és a kalcium-citrát kevésbé okoz székrekedést, mint a többi kalciumsó.
A kalcium citrát, laktát, glukonát, foszfát vagy egyéb szerves só formájában is kapható, ezek felszívódása jobb a karbonátsóénál és kevésbé okoznak gyomor-bél panaszokat is. A kalcium-citrát egyébként könnyen emészthető és nagyon jó hatásfokkal szívódik fel, ugyanis a hasznosulása nem függ a kémhatástól. Alkalmazásakor vesekőképződéstől sem kell tartani, ugyanis a citrát savanyítja a vizeletet, így nem tudnak kiválni a kalciumkövek. A kalciumtartalmú készítmények gyakran tartalmaznak D-vitamint is, mely elősegíti a felszívódását.

Mikor nem ajánlott a kalcium szedése?

Akinek kalciumtartalmú veseköve van, annak nem ajánlott a kalcium szedése, ugyanis lerakódásával növelheti a kő méretét. Aki hajlamos a vesekövességre, az kérje ki kezelőorvosa tanácsát, és kalciumszedés esetén fogyasszon sok folyadékot.

Mellékhatások, túladagolás

A kalcium szedése ritkán okoz mellékhatásokat, olykor némi gyomor-bélrendszeri panasz előfordulhat. Bár a kalcium adása önmagában ritkán vezet túladagoláshoz, arra azért figyelni kell, hogy ne szedjünk belőle túl sokat.
A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, mentális zavarok, nagyfokú szomjúságérzés, vesekőképződés, súlyos esetben szívritmuszavarok.
A magas kalciumszint tartós fennmaradását okozhatja az A- vagy D-vitamin túladagolása, a mellékpajzsmirigy túlműködése, rosszindulatú daganatok, csontokat roncsoló betegségek vagy veseelégtelenség is.

Folsav – A folsav, vagy más néven B9-vitamin, a nevét a latin folium szó alapján kapta, melynek jelentése: levél. Ennek elsősorban pedig az az oka, hogy a folsav elsődleges forrásai a leveles zöldségek (különösen a paraj), a máj, a gyümölcsök és az élesztő. Az egészséges ember mintegy 5 és 15 mg folsavat raktároz szervezetében. A raktározott folsav teljes mennyiségének kb. fele található a májban.

A folsav vízben oldódó vitamin. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában az embrió gerincfejlődésében van szerepe a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért a várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása. A terhesség során a magzat növekedését és fejlődését leginkább a sejtosztódás határozza meg, ezért a megfelelő mennyiségű folsav bevitele a DNS előállításában betöltött szerepe miatt rendkívül fontos.

A folsav nemcsak a sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen vitamin, hanem szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer és a szájnyálkahártya épségéhez is.
A túlzott folsavbevitel csökkentheti a cink hasznosulását!

A folsav felszívódása a mesterséges készítményekből hatékonyabb, mint a természetes forrásokból. A folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához a B12-vitamin szükséges. A szervezet jó folsav-ellátottsága mellett elfedheti a B12-vitamin hiányában kialakuló tüneteket. Ez különösen a vegetáriánus táplálkozás esetén lehet veszélyes.

A folsavszükséglet vashiányos állapotban növekszik!

A folsavhiány következtében kialakuló kórképek:

 • megaloblasztos anaemia (vérszegénység)
 • neurológiai zavarok (perifériás neuropathia, myelopathia, funikularis myelosis)
 • vegetatív zavarok
 • pszichiátriai zavarok (álmatlanság, ingerlékenység, feledékenység, depresszió)

Trimeszter 1 – Hatóanyagok 2 tablettában (RDA%*)

A-vitamin 800 µg (100%)
C-vitamin 100 mg (125%)
D3-vitamin 5 µg (100%)
E-vitamin 13 mg (108,33%)
B1-vitamin ( Tiamin) 1 mg (90,91%)
B2-vitamin (Riboflavin) 1,2 mg(85,71%)
B3-vitamin (Niacin) 13 mg (81,25%)
B6-vitamin ( Piridoxin) 1,6 mg(114,29%)
Folsav 800 µg (400%)
Biotin 40 µg (80%)
B12-vitamin 3 µg (120%)
Vas 30 mg (214,29%)
Jód 220 µg (146,67%)
Magnézium 100 mg (26,67%)
Kalcium 150 mg (18,75%)
Foszfor 105 mg (15%)
Cink 10 mg (100%)
Réz 1400 µg (140%)

RDA%-felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a

63 g / 60 db tabletta

magnézium-citrát, vas-glükonát, kalcium-citrát, cink-citrát, réz-glükonát, folsav, stabilizátor
( polivinilpirrolidon), szacharóz ( 1,45 mg / tabletta ), maltodextrin, csomósodást gátló
( magnézium-sztearát),módosított keményítő, dl-alfa-tokoferil-acetát, nikotinamid, piridoxin-hidroklorid, zselatin, tiamin-mononitrát, aszkorbinsav, fényező anyag( sztearinsav), riboflavin, retinil-acetát, hidrolizált zselatin, kálium-jodát,kalcium-hidrogén-foszfát, kukoricakeményítő, hidrogénezett szójababolaj, D-biotin, kolekalciferol, cianokobalamin ( B12-vitamin )

Színezék anyagot nem tartalmaz!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .