Segítség a hormon egyensúlyért

Amit minden nőnek tudnia kellene…

Egy női szervezetben két nemi hormon termelődik és dominál és ennek a kettőnek, az ösztrogénnek és a progeszteronnak a kényes egyensúlya határozza meg egy nő egészséget. Ha kettejük között megvan a harmónia és az egyensúly, egy nő egészséges testileg és lelkileg is!

Viszont ha ez az egyensúly felborul, és az ösztrogén kerül túlsúlyba, akkor különféle nőgyógyászati panaszok jelentkeznek.

Ez a kényes egyensúly úgy borulhat fel, hogy amíg progeszteront csak saját termelésből tudunk beszerezni (mellékvese és petefészek termelik), addig ösztrogént sajnos környezeti mérgekből is, ún. xeno- ösztrogénekből. Ezek a fogamzásgátlókban találhatók, de a pcb, ddt, nonylphenol, klór és dioxin származékok is ilyen anyagok, amelyek a szervezetbe bekerülve ösztrogént mimikálnak, ráadásul a saját ösztrogénünknél kb. 10-szer erősebb kivitelben. Egyrészt így borul fel az egyensúly.

Másrészt a progeszteront blokkolhatja más hormon, egész konkrétan a kortizol, a stressz esetén fellépő hormonunk. Így könnyen felborulhat az egyensúly.

Amint a szervezet visszakapja a progeszteront, meggyógyítja önmagát. Erre a célra azonban csakis kizárólag természetes progeszteront szabad használni, mert a szintetikus progesztineknek sok mellékhatása van, teljesen más üzenetet visznek sejtjeinknek, mint a természet-azonos hatóanyag.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .