Idén készítettünk egy tudományos posztert az ELTE Illyés Sándor Emléknapokra, melynek célja a nők (és a szakma) figyelmének felhívása volt arra, hogy tisztában lehessenek azzal, milyen hatások érhetik testüket, amikor hormonpótlásra van szükség.
Két éves tanulmányaim végére érek az ELTE Pedagógiai és Pszichológia Szakának Perinatális szaktanácsadó továbbképzésén, melynek lezárásaként szakdolgozatot írtam Nők és hormonok – természetes vagy szintetikus? címmel. A szakdolgozatban a nőket és növekvő magzatukat ért hormonhatásokat és azok következményeit jártam körbe. A tudományos poszter a szakdolgozatom témájából merítve készült.
A poszter célja a figyelem felhívása arra, hogy a várandósság alatt alkalmazott szintetikus progesztinek veszélyesek, így csak és kizárólag természetes progeszteront fogadjon el minden várandós! 
Több lehetőség is van, kérhetünk és elfogadhatunk az orvosunktól gyógyszert is vagy választhatunk gyógyszernek nem minősülő készítményt is hatékony, transzdermális (bőrön át alkalmazható) formában.

Írta: Eperjesi Katalin, hormon egyensúly tanácsadó, perinatális tanácsadó, fitoterapeuta természetgyógyász

A poszter összeállításában munkatársam volt: Csaba Judit, biológus, kismama jógaoktató, perinatális szaktanácsadó jelölt

Úi. A természetes progeszteron várandósság alatti funkcióiról hamarosan megjelenik a következő blogbejegyzés.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük