,

Fytomineral – természetes ásványi anyagok

A Fytomineral széles körben alkalmazható, regeneráló hatású, az ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, valamint a mérgező nehézfémek eltávolítására szolgáló, a periódusos rendszer több mint 60 elemét koncentrált, kolloid oldat formájában tartalmazó, teljes egészében természetes eredetű étrend-kiegészítő készítmény bioinformációkkal.

A természetes formában jelen levő ásványi anyagok és nyomelemek hozzásegítik a szervezetet ahhoz, hogy helyreállítsa és megtartsa a belső környezet tökéletes egyensúlyát (homeosztázis). A készítményben levő ásványi anyagok felszívódásának mértéke eléri a 98%-ot!

A készítményben lévő elemek elősegítik a méregtelenítést, a vitaminok, a hormonok és az enzimek hatásának érvényesülését a szervezetben, hozzájárulnak a megfelelő hormontermeléshez-

Inzulinrezisztencia esetén és annak megelőzésére, vérszegénységnél is támogató (főleg ha az normál menstruáció ellenére fennáll).

Várandósság alatt a magzat megfelelő növekedésének támogatására (várandósság alatt gyenge fogaknál, fogínyvérzésnél, töredező körmök esetén vízben oldva szájon át és helyileg is alkalmazhatjuk).

Gyermekeknél a növekedés idején hasznos segítő, intenzív sportolásnál segíti a szervezet gyorsabb regenerálódását.

Kiegészítő terápiaként a készítmény minden olyan állapotban és betegségben ajánlott, amely ásványi anyagok vagy nyomelemek hiánya miatt alakult ki. Töbek között jódhiány (vagy/és szelén-, cink- és vashiány) miatti pajzsmirigy alulműködésnél, hajhullás és vékony szálú haj esetén, csontritkulásnál.

EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉSZETI FORRÁS

Az USA-beli Utah államból származó több mint 60-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazza folyékony formában. Mivel a legtöbb krónikus egészségügyi probléma együtt jár az ásványi anyagok és nyomelemek hiányával, a Fytomineral ilyen szempontból az egyik legértékesebb forrás.

MI A KÜLÖNBSÉG A NÖVÉNYI EREDETŰ KOLLOID ÉS MÁS ÁSVÁNYI ANYAGOK KÖZÖTT?

A növények természetes – kolloid – formában tartalmazzák az elemeket. Az emberi, állati és növényi sejtek az effajta ásványi anyagokat tudják leginkább befogadni; a felszívódásuk több mint 98%-os mértékű!
Összehasonlításképpen: például a magnéziumot és kalciumot tartalmazó, őrölt dolomitból a szervetlen kötésű ásványi anyagoknak csupán a 4-5%-a épül be a szervezetbe. A kelát kötésű (tehát amikor az aminosavakhoz kelát kötésben kapcsolódnak az ásványi anyagok) tökéletesebb készítmények hasznosulása kb. 45%-os.
Láthatjuk tehát, hogy a növényekből származó, kolloid ásványi anyagok felszívódása a legmagasabb mértékű. Tovább javítja a készítmény hatékonyságát, hogy számos összetevője antioxidánsként hat a sejtkárosító szabad gyökökkel szemben.

MIK AZOK A KOLLOID ÁSVÁNYOK, MIK A SZEREPÜK?

A talajban élő mikroorganizmusok a szervetlen ásványi anyagokat a növények számára felhasználható formájúvá alakítják át. Gyökérrendszerük segítségével a növények felszívják ezeket az ásványi anyagokat és nyomelemeket, majd a fotoszintézis során szerves kolloid formába transzformálják őket. A kolloid ásványi anyagokat a növény ultra-kicsiny részecskéi hozzák létre. Az emberi szervezet az így létrejött mikroszkopikus kolloid részecskéket nagyon egyszerűen képes felhasználni: az ilyen ásványi anyagok és mikroelemek 98%-át képes hasznosítani.
Ezeket a mikroszkopikus kolloid egységeket az emberi test egyszerűen fel tudja használni. Meg kell továbbá említenünk, hogy ezek az ásványok növelik a vitaminok és további, az ember létfenntartásához nélkülözhetetlen anyagok felhasználhatóságát a szervezetben. Éppen e miatt a nagyfokú kihasználhatóság miatt elegendő, ha a készítmény kis mennyiségben tartalmazza a kolloid formájú ásványokat. Ezek a növényekben található kolloid ásványi anyagok segítenek fenntartani a szervezet tökéletes bioelektromos egyensúlyát, amely a jó egészség és a hosszú élet alapja. További előny, hogy az ásványi anyagok és a nyomelemek fokozzák a vitaminok felszívódását, javítják az enzimek működését a szervezetben.

Enzimek kizárólag a kolloid formájú ásványok és nyomelemek jelenlétében képesek képződni és hatást kifejteni a szervezetünkben. Ezek az anyagok vagy alapvető részét képezik az enzimeknek vagy velük együtt, kölcsönösen fejtik ki hatásukat.

A kolloid ásványi anyagok hozzájárulnak továbbá a hormonrendszer működéséhez, a megfelelő hormonok kibocsátásához és fontos szerepet játszanak a DNS-szintézisben.

A növényi eredetű kolloid ásványi anyagok fontos sajátossága a méregtelenítő és helyettesítő funkció. Például a kolloid formájú nikkel (Ni), bárium (Ba), alumínium (Al), stroncium (Sr) és a Mengyelejev-féle periódusos rendszer további elemei kolloid formában képesek kiválasztani, eltávolítani a testből ugyanazon elemeknek a mérgező (toxikus) formáját. Ez azt jelenti, hogy a kolloid ásványi anyagok az emberi szervezetben méregtelenítő hatásúak.

MIÉRT FONTOS A KOLLOIDFORMA, AZAZ MI A KOLLOID ÁSVÁNYOK HATÁSA?

 • Megteremtik és fenntartják a szervezet biokémiai egyensúlyát. A legtöbb biokémiai folyamathoz nélkülözhetetlenek.
 • Enzimek csak akkor termelődnek (és képesek feladatuk elvégzésére), ha kolloid formájú ásványi anyagok is jelen vannak a szervezetben.
 • Fokozzák az emberi szervezet számára szükséges vitaminok hatását.
 • Fontos szerepet töltenek be a DNS szintézisében, ami a sejtszerkezet megújulásának és a sejtosztódásnak az alapja.
 • Szabályozzák az emberi szervezet anyagcseréjét, jelenlétük nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez.
 • Támogatják a hormonrendszer működését.
 • Méregtelenítik a szervezetet, és megakadályozzák az idő előtti öregedést.
 • Felgyorsítják a hasnyálmirigy regenerálódását, elősegítik az inzulintermelést.

Kolloid formájuknak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen módon, még a bőrön át is képesek bejutni a szervezetbe!

HOGYAN ÁLLÍTJÁK ELŐ A FYTOMINERALT?

A kolloid ásványi anyagok lelőhelyén millió évekkel ezelőtt őserdő burjánzott. Ma az esőerdő ásványi maradványait eredeti módon, nedves eljárással juttatják a felszínre. A nyersanyag a kívánt sűrűségűvé koncentrálódik. Az utolsó fázisban az anyag több szűrőberendezésen halad keresztül, amelyek csupán a kolloid ásványokat engedik át. Ily módon hatékony, steril koncentrátumot nyerünk.
Több száz évvel azelőtt, hogy megjelent volna a fehér ember Amerikában, a Pauite törzs (Utah) indiánjai együtt vándoroltak a legendás hírű, szent forráshoz, amely messze földön ismert volt egyedülálló gyógyító hatásairól. Ma a kolloid ásványokat a megkövesedett növényi szedimentumból nyerik ki.

FONTOS ÉS ÉRDEKES ISMERETEK A KOLLOID ÁSVÁNYOKRÓL, AZOK HATÁSAIRÓL

Alumínium: pozitív hatással bír az Alzheimer-kór esetén. Ezzel szemben a szakemberek azt feltételezik, hogy fém formájában felgyorsítja az agy öregedését.
Arzén: Nélkülözhetetlen az újszülöttek növekedéséhez. Fémes formában méreg.
Kalcium: Erős csontozat és izomzat építéséhez szükséges. Megszünteti az izom görcsöket. Segít a szívtevékenység szabályozásában, valamint az idegimpulzusok továbbításában.
Magnézium: Jelenléte a testben rendkívül fontos az enzimek hibátlan működéséhez, illetve a normális ideg-izom ingerület átvitelhez. Kiegyenlíti a pH-t, valamint elősegíti a kalcium és a kálium beépülését. Kulcsfontosságú a szív megfelelő működéséhez, illetve a szénhidrátok anyagcseréjéhez.
Króm és vanádium: E nyomelemek hiánya esetén a szervezet édességet kíván, mert ilyenkor alacsony a vér cukortartalma. Ha ez az állapot sokáig tart, kialakulhat a cukorbetegség. A króm elengedhetetlen elem ahhoz, hogy a vércukor (glükóz) energiává alakuljon át. A króm stabilizálja a vércukorszintet, javítja a sejtek inzulinérzékenységét, csökkenti az édesség utáni vágyat. A vanádium a cukor- és a zsíranyagcserét befolyásoló, fontos nyomelem. Védi a szervezetet a szívbetegségek és a rákkal szemben. Mindkét nyomelem hozzájárul ezen elemek hiánya miatt károsodott hasnyálmirigyszövetek regenerációjához.
Réz: Hiánya ráncosodást, a bőr szürkülését, vérszegénységet, idegsérülést, csontdeformálódást és további károsodásokat, pl. visszértágulatot okoz, illetve ebben az esetben csökken a bőr és a szövetek rugalmassága is. A réz hatása a szövetek rugalmasságára többször is laboratóriumi bizonyítást nyert.
Ón: Hiánya férfiaknál hajhullást okoz (ha nem genetikai eredetű hajhullásról van szó). Szerepe van a haj növekedésében, Fontos eleme a bioelektromos tevékenységeknek, javítja a reflexeket és az immunrendszer működését. Az ón hiánya a szervezetben halláskárosodást is okoz.
Bór: Hiánya következtében csökken a csontok kalciumtartalma, ugyanis ekkor testünk elveszti azon képességét, hogy kalciumot  tartson a csontozatban.  Mindkét nem képviselőinél befolyásolja a hormonrendszer működését: a hölgyeknél az ösztrogén, férfiaknál pedig a tesztoszteron megfelelő szintjét segít fenntartani. Nélkülözhetetlen a változókor idején.
Cink: A cinkhiány első jele az étvágy és a szaglás elvesztése. Fontos szerepe van az immunrendszer hibátlan működésében és a bőr egészségének fenntartásában.
Szilícium: Javítja a kötőszövetek, a bőr, a haj és a körmök állapotát, elősegíti a sebgyógyulást, biztosítja a szövetek rugalmasságát, véd a korai öregedéstől.
Klór: Kolloid formában/kötésben felelős a szövetek feszességéért és támogatja a máj méregtelenítő tevékenységét.
Foszfor: A csontépítés fontos alkotórésze. Erőt és energiát ad.
Vas: Nélkülözhetetlen a vörös vérfesték – a hemoglobin-előállításához. Részt vesz a test oxigénszállításában. A kolloid formájú vas nem mérgező, ugyanakkor segít eltávolítani a szervezetből a veszélyes, kóros formában fellelhető vaslerakódást.
Szelén: A cinkhez hasonlóan erősíti az immunrendszert, ezért a rákkal szemben is védenek, emellett a szelén fontos szerepet tölt be a szívbetegségek megelőzésében.

Az ásványi anyagok nem megfelelő formáinak a szervezetbe való bekerülése a salak- és méreganyagok lerakódásához vezethet, tehát károsító hatású hulladék elemként rakódnak le. Ezek létfontosságú szerveket károsíthatnak, és korai öregedést idéznek elő.
Ezzel szemben a Fytomineralban megtalálható, kolloid formájú ásványi anyagok – a bioinformációk közreműködésével – megszabadítják a testet a felesleges lerakódásoktól: salak- és méreganyagoktól, és mélyreható regenerációt indítanak el.

ALKALMAZÁSA

 • könnyen felszívódó, létfontosságú ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el a szervezetet, növeli a vitaminok és ásványi anyagok hasznosulását;
 • hozzájárul az állandó belső környezet (homeosztázis) és a bioenergetikai egyensúly fenntartásához; gátolja a sejtkárosító hatású szabad gyökök működését, valamint a sejtek idő előtti öregedését;
 • támogatja a szervezetben zajló méregtelenítő folyamatokat (elsősorban a nehézfémeket távolítja el), valamint erősíti az immunrendszert;
 • a készítmény(ben lévő elemek )támogatják a méregtelenítést;
 • hozzájárul a hormonrendszer szabályozó tevékenységéhez (hormonzavar, premenstruációs szindróma – PMS, változókor);
 • támogatja az enzimek képződését és működését;
 • enyhíti a cukorbetegséggel ; cukorbetegség esetén, a hasnyálmirigy különböző bántalmainál és az elégtelen pajzsmirigyműködéssel együtt járó panaszokat;
 • előnyös az alkalmazása energiahiány, krónikus fáradtság szindróma (CFS), kimerültség, esetleg lábadozás (sérülés, műtét, életfordulatok után) esetén; pl. vírusfertőzésben, életenergia-hiánynál/ csökkent immunitás, stressz, fáradtság,
 • kiegészítő készítményként kiválóan alkalmazható hasnyálmirigy-, máj-, bél- és veseproblémáknál, a máj, a belek, a vese különböző bántalmainál, visszértágulat, látásgyengülés esetén
 • a készítmény táplálja az izmokat, aktiválja a sejtek regenerációját, javítja az agyműködést, a vitaminok hasznosulását
 • jótékonyan hat a bőrre (ekcéma, bőrkiütések), regenerálja a csontokat, a fogakat, a hajat és a körmöket;
 • használatával megelőzhető a csontritkulás, illetve lassítja a folyamat előrehaladását;
 • szoptatás időszakában segít kielégíteni a megnövekedett ásványi anyag szükségletet;
 • támogatja a vérképzést (elégtelen vérképzés esetén);
 • kiegészítő szerként hatékony lehet daganatos betegségek kezelésekor. Jótékony hatású lehet azoknak is, akik a központi idegrendszer bántalmaiban, daganatos megbetegedésben szenvednek

A Fytomineral alkalmazása hozzájárul az egészséges és hosszú élethez.

A HORMONHARMÓNIA AJÁNLATA:

 • A készítményben lévő elemek elősegítik a méregtelenítést,
 • A vitaminok, a hormonok és az enzimek hatásának érvényesülését a szervezetben,
 • Hozzájárulnak a megfelelő hormontermeléshez,
 • Kiegészítő terápiaként a készítmény minden olyan állapotban és betegségben ajánlott, amely ásványi anyagok vagy nyomelemek hiánya miatt alakult ki.
 • Jódhiány (vagy/és szelén-, cink- és vashiány) miatti pajzsmirigy alulműködésnél
 • Hajhullás és vékony szálú haj esetén,
 • Inzulinrezisztencia esetén és annak megelőzésére,
 • Csontritkulásnál,
 • Vérszegénységnél is támogató (főleg ha az normál menstruáció ellenére fennáll),
 • Várandósság alatt a magzat megfelelő növekedésének támogatására, gyermekeknél a növekedés idején,
 • Várandósság alatt gyenge fogaknál, fogínyvérzésnél, töredező körmök esetén.

A Fytomineral a Harmóniabolt webáruházban megrendelhető.