,

Mi történik, ha fogamzásgátlót szedtél?

Mit csinál a fogamzásgátló?

Minden nőnek tudnia kell, hogy amíg szedte a fogamzásgátló gyógyszert, valójában

 • szintetikus ösztrogént és szintetikus progesztint adagolt magának,
 • melyeket a szervezet nem tud felismerni és átalakítani
 • a szintetikus ösztrogénnel ösztrogén dominanciát hozunk létre odabent, vagy adott esetben súlyosbítjuk azt, míg a tablettában található szintetikus progesztinnel pedig elnyomjuk a tüneteket, amivel a test tudná közölni, hogy baj van
 • a gyógyszer szedése alatt menstruációnk megszűnik, s csupán ál-vérzésünk, azaz ún. megvonásos vérzésünk van

A fogamzásgátló mellékhatásairól

Pár szóban a fogamzásgátló mellékhatásairól:

 • csökkenti a nemi vágyat, a libidót
 • rontja a szaglást
 • rontja az orgazmusra való képességet
 • fájdalmassá teheti a közösülést
 • növeli a (vénás) trombózis kockázatát
 • ezeken felül pedig előidézi és súlyosbítja az ösztrogén-dominanciát, melynek tüneteit részben el is nyomja (veszélyes, mert nem kapunk jelet a bajról!)…az ösztrogén-dominancia hatásairól itt olvashatsz.

A szintetikus hormonok hatása

A szintetikus hormonokat a a szervezet nem tudja átalakítani („zsákutca”!). A szintetikus hormonok igen erősen rátelepszenek a receptorokra és részben magas, részben alacsony hatásuk van azokra, miközben más szteroidhormonnak gyakran „részhatásai” vannak csak ezáltal. Így teljes káosz tud kialakulni a szervezetben: nem csoda, hogy annyi mellékhatása van a fogamzásgátló szereknek.

A fogamzásgátlók megakadályozzák a tüszőrepedést és a pete befészkelődését, a progeszteron ellentettjeként hatnak, de egyúttal tesztoszteron hatásuk is van. Menstruáció helyett álvérzést vagy ún. megvonásos vérzést idéznek elő, melynek sajnos nincs semmi köze a valódi menstruációhoz, így pl. ha valakinek a szedése alatt pontos a ciklusa, az semmiképpen nem jelenti azt, hogy hormonrendszere jól működik, hiszen saját hormonjai helyett a szintetikusak dolgoznak.

Fogamzásgátlók esetében elsősorban a szintetikus ösztrogén a probléma, mert az ösztrogén nem szeret kiürülni. Egy tökéletesen működő májnál is csupán 20-30%-a ürül ki idős korunkra, és ezzel ösztrogén dominanciát hozunk létre odabent. A szintetikus progesztinnel a tablettában pedig elnyomjuk a tüneteket, amivel a test tudta volna közölni, hogy baj van!

Amikor elhagyjuk a tablettát, a szintetikus progeszteron kiürül, de az ösztrogén nem – és jönnek a problémák és a tünetetek, melyek mind -mind az ösztrogéndominancia megjelenési formái.

Olvass a szintetikus progesztin (lásd fogamzásgátlóban) és a természetes progeszteron közti különbségről ITT!

Vagy nézd meg az erről készült posztert.

Mit tegyél a fogamzásgátló után?

Az anya természet úgy alkotott meg minket, hogy az ösztrogénünk mellé kaptunk progeszteront, ami kordában tartja az ösztrogént. Mivel természeténél fogva az ösztrogén nem szeret ürülni és a májat terheli a feladatunk a fogamzásgátló letétele után

 1. bejuttatni az ellensúlyozó ”testvér” hormon párját, a progeszteront
 2. szakszerű májméregtelenítést végezni, mellyel felgyorsíthatjuk a folyamatot és a leterhelt májunkat is támogathatjuk

Célzott méregtelenítéssel és a hormonegyensúlyra ható növényi hatóanyaggal tehát a fogamzásgátló okozta tüneteket és mellékhatásokat csökkenteni tudjuk, jó esetben el is kerülni.

 1. A fogamzásgátló elhagyása után a pislákoló hormonrendszert közvetlenül támogathatjuk, újra működésre ösztönözhetjük, illetve a bejuttatott xeno-ösztrogén által kiváltott ösztrogéndominanciát ellensúlyozni tudjuk természetes progeszteronnal.
 2. A méregtelenítéssel kipucolhatjuk a szervezetből a xeno-ösztrogének egy részét, a lerakódott mérgeket, gyógyszer-maradványokat, nehézfémeket – ezáltal fel tudjuk gyorsítani a fogamzásgátlóval bejuttatott szintetikus hormonok kiürülését a szervezetből. Ha ezt nem tesszük meg, a folyamat lassabb lesz.

Kalibrálj újra!

A szakszerűen és megfelelő hatóanyagokkal összeállított méregtelenítő kúra átfogóan kitisztítja a szervezetet. Megelőzhetünk  vele olyan problémákat, melyek a legtöbb, tablettát elhagyó nőnél fellép.

Előnyei:

 • bélflórát rendezi (candida-ellenes), ezáltal megszünteti a puffadást
 • a májat kipucoljuk és munkáját támogatjuk, mely hozzájárul ahhoz, hogy a hormonrendszer is könnyebben és gyorsabban tanulja újra a feladatát, és felgyorsítsuk az anyagcserét
 • felgyorsítjuk a pattanásos időszakot (az állcsonton, nyakon megjelenő pattanások a hormonális egyensúlytalanságot jelzik)
 • megelőzhetjük a visszatérő nőgyógyászati fertőzéseket
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .