, ,

Természetes magnézium bőrre kenve

Már az ősi indiai szövegekben is olvasni lehet a magnézium bőrön keresztüli alkalmazásáról. Transzdermálisan alkalmazva a magnézium-kloridot, az a bőr felszívó képességének megfelelő mennyiségben jut be a szervezet keringési rendszerébe. Ez a helyi alkalmazás akár hatékonyabb is lehet, mint a szájon át szedhető magnézium készítmények vagy kiegészítheti (és így hatékonyabbá teszi) a szájon át való pótlást.

Tudtad, hogy bármilyen, az egészséges élettani állapottól eltérő esetben javulás érhető el a magnézium szint rendezésével?

A magnézium ugyanis számtalan anyagcsere-folyamat része, ezért hiánya is meglehetősen széles körű tüneteket idézhet elő:

 • Kiválthat depressziót, fejfájást, szédülést, koncentrációzavarokat, viselkedészavarokat,
 • okozhat étvágytalanságot, magas vérnyomást és kalcium oxalátkő-képződést ,
 • a terhesség ideje alatt fellépő magnézium hiány növelheti a spontán vetélés, a koraszülés, a fejlődési rendellenességek, az idő előtti fájások kialakulásának kockázatát,
 • visszavetheti a csontnövekedést,
 • szívritmuszavarokat okozhat,
 • növelheti a trombózis és a szív érhálózatának valamely okból történő elhalásának kockázatát.

Az ősi Magnéziumot, a 250 millió éves, 1600-2000 méteres mélységben található Zechstein-i ősi tengerből bányásszák, mely Európa északi részén terül el.

Ez a napjainkban ismert legtisztább magnézium lelőhely érintetlen energetikai állapotban.

Kiváló minőségű, gyógyszerészeti tisztaságú magnézium-klorid, melyet a legújabb biotechnológiai módszerrel bányásznak ki. Az anyag így tiszta és magas energiaállapotú marad.

A kínai orvoslásban gyakran említett „Csodálatos ásvány”, a magnézium olyan nélkülözhetetlen a szervezetnek, mint a víz vagy a levegő. Egyszerű tulajdonságaitól kezdve az abszolút és tagadhatatlan gyógyító erejéig.

Csak néhány gramm magnézium is több száz biokémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, melyek közreműködnek az energiaháztartás és a szív- és érrendszeri folyamatok szabályozásában, erős csontok és fogak, ragyogó bőr, kiegyensúlyozott hormonháztartás, egészséges idegrendszer és még több más-mindez köszönhetően a megfelelő magnézium tartalomnak a sejtekben.

Mi a probléma a magnézium tablettákkal?

Hogy csak 4% amit hasznosítani tud a szervezetünk. Napi ajánlott szükséglet 320 – 420 mg, ez napi 25-30 tabletta lenne, ami megterhelné a gyomrunkat.

Természetes megoldás: Ősi Magnézium

Mialatt óriási pénzeket költenek a magnéziumdúsítás hatékonyságára, egészségfokozó célból, addig nem sok figyelmet fordítanak a szállításra. Az Ősi Magnézium készítményeiben az ultra tiszta, magas koncentrációjú természetes magnézium-kloridot használják fel egyéb nyomelemekkel helyileg magnéziumolaj, gél vagy fürdősó formájában.

Miért helyileg? Mivel a bőr élő, lélegző szerv és az egyik legfontosabb méregtelenítő szerv, fontos szerepe van a szervezet ásványi sókkal való feltöltésében is.

Mi történik, ha a felszívást végző egyik legfontosabb szerv számára elérhetővé tesszük az ásványi anyagokat? Elérjük a vibráló egészséget.

A magnézium néhány előnye:

 • Helyreállítja a sejtes magnéziumszintet
 • Természetes sejtvédő
 • Elősegíti a hatékony méregtelenítést
 • Enyhíti az izomfájdalmat és a görcsöket,
 • Segíti a megfelelő izomműködést
 • Hangulatjavító és nyugtat stressz esetén
 • Segíti az egészséges borszövet képződését
 • Fellendíti az energiaszintet
 • Erősíti az immunrendszert
 • Szabályozza a hormonszintet
 • Nyugtatja a túlaktivált idegsejteket
 • Javítja az alvás minőségét

…és még sok más egyéb…

Miért van szükség a magnéziumra?

Az emberi szervezetnek számos vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, ezek közül az egyik legfontosabb a magnézium. Szervezetünk önmagától nem képes előállítani, így pótlásáról magunknak kell gondoskodnunk.

A kálium mellett ez az elem is megtalálható testünk összes sejtjében, szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában. Kitüntetett szerepéből következik, hogy több betegség megelőzésében és kezelésében is kiemelkedően fontos szerepet játszhat.

A magnéziumhiány okai és tünetei

Magnézium hiányt általában az egészségtelen, mozgásszegény életmód, a krónikus stressz, a különböző élvezeti cikkek (cigaretta, alkohol, drogok) fogyasztása okozhat. A minőségileg és mennyiségileg, elégtelen táplálkozás, egyes életkori sajátosságok és élettani állapotok (pl. terhesség, szoptatás, gyerekkor, klimaktérium).

Tekintettel arra, hogy a magnézium élettani hatása rendkívül összetett, számtalan anyagcsere-folyamat része, ezért hiánya is meglehetősen széles körű tüneteket idézhet elő.

Visszavetheti a csontnövekedést, szívritmuszavarokat okozhat, növeli a trombózis és a szív érhálózatának valamely okból történő elhalásának kockázatát. Kiválthat depressziót, fejfájást, szédülést, koncentrációzavarokat, viselkedészavarokat, étvágytalanságot, magas vérnyomást és kalcium oxalátkő-képződést. A szervezet magnézium tartalmát jelentősen csökkentheti az egyéb ásványi anyagok vesztésével is együtt járó hányás vagy hasmenés is. Különösen ügyelni kell arra, hogy várandósság ideje alatt az anya étrendje megfelelő mennyiségű ásványi anyagot tartalmazzon, a terhesség ideje alatt fellépő magnézium hiány ugyanis növeli a spontán vetélés, a koraszülés, a fejlődési rendellenességek, az idő előtti fájások kialakulásának kockázatát.

Mennyi magnéziumra van szükségünk?

A szakértők szerint táplálkozási szokásaink és a nem megfelelő minőségű élelmiszerek fogyasztása miatt nagyon sokan a szükségesnél kevesebb magnéziumhoz jutnak. A hiányzó mennyiséget pótolnunk kell, hiszen a megfelelő magnézium bevitel elengedhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez.

Szerepet játszik a feszültség csökkentésében, az állandó kimerültség érzésének leküzdésében, a krónikus betegségek kezelésében és a problémamentes terhességben, a magzat egészséges fejlődésében éppúgy, mint a sportolók szervezetének fitten tartásában, a sérülések kockázatának minimalizálásában.

Milyen az Ősi Magnézium állaga?

A tiszta koncentrátum tapadós-olajszerű állagú a magasan telített magnézium-klorid oldat és egyéb nyomelemek együttese miatt ugyanis egy olajszerű higroszkópos anyag lesz, ami vonzza a vízmolekulákat.

Gélben oldva és krémalapban – testápolóként, de természetesen igen magas magnézium koncentrátummal – is kapható. Ezekben a formákban kevésbé érzékelhető ez az olajszerű érzet és kellemes, kényeztető, ugyanakkor ugyanolyan hatékony módon juttathatjuk be a szervezetbe a magnéziumot.

Alkalmazható különféle bőrbetegségek esetén, mint pikkelysömör vagy ekcéma

Az Ősi Magnézium termékek gyógyhatásúak és bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma, akné) elősegítik a bőr gyógyulását. A helyileg alkalmazott magnézium-klorid erősíti a bőr védekező funkcióját, csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sebgyógyulást és segíti a sejtek hidratációját.

Hasznos hatású a méregtelenítésre is

Magnézium nem csak jótékony, de létfontosságú is! A szervezetnek szüksége van az alkáli sókra, mint a magnézium a sejtek programozott sejthalála során vagy a méregtelenítés során a húgysav semlegesítésében. Egyúttal, ha nincs elég magnézium a méregtelenítő reakciók során, akkor a csontokból és a testből vonja ki ehhez.

Tanulmányok kimutatták, hogy a magnézium az egyik leggyakoribb hiány tápanyag a szervezetben a kémiai anyagoktól szennyezett környezetünkben. A kémiai és nehézfém szennyezésnek kitett emberek nagy mennyiségű magnéziumot ürítenek ki a vizelettel és problémájuk van az alacsony magnézium szintjükkel.

Legfontosabb, hogy a magnézium megvédi sejtjeinket a nehézfémektől, mint alumínium, higany, ólom, kadmium, berillium és nikkel ellen, ami mutatja, hogy miért is van szükségünk olyan sok magnéziumra a méregtelenítés során. A magnézium nélkülözhetetlen a sejtjeink túléléséhez, de a mérgezés mértékétől és helyétől is függ, hogy a szervezet hol hemzseg nehézfém szennyezéstől.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a magnézium szerepet játszik az agyszövetben felhalmozódott nehézfémek eltávolításában. Tény, hogy rengeteg ok és betegség okozhat magnézium hiányt. Továbbá a higany kelátképződés csökkenthető, ha megfelelő a magnézium mennyisége

A kelációval kapcsolatos információk szerint a kelátképzés során keletkezett „hulladék ásványok”  tárolása és a detoxikációban fontos ásványi anyagok hiánya magas kockázatokkal járhat. A magnézium létfontosságú a detoxifikáció egyik fázisához és más ásványi anyagokkal, mint például a cink, eltávolítja a káros nehézfémeket a testből.

Az közismert, hogy a magnézium egy alapvető faktora a szervezet természetes öntisztító és méregtelenítő reakcióinak. Doktor Frederica P. Perera, az Environmental Health Sciences professzora és a Columbia Center for Children’s Environmental Health igazgatója szerint 500-féle különböző módja van annak, hogy az emberek ugyanazt az anyagot hogyan méregtelenítik. Az egyik fő indikátor az egyéni magnézium szint. Ezért az Ősi Magnézium Olaj használatával a szervezet méregtelenítése biztonságos és hatékony.

Miért van jótékony hatása az Ősi Magnézium magnézium-kloridnak?

Jótékony hatása van a bőrre. Nagyon ősi gyakorlat, már az ősi indiai szövegekben is olvasni lehet róla. A helyi alkalmazás során a magnézium a bőr felszívó képességének megfelelő mennyiségben jut be a szervezet keringési rendszerébe. Ha nem szívódik fel elég magnézium, annak is káros hatásai lehetnek. A magnézium-klorid helyi alkalmazása meglehetősen hatékonyabb, mint a szájon át szedhető magnézium készítmények és jelenleg a legpraktikusabb módja a megfelelő magnéziumszint helyreállításához. Ha a bőrünkön használjuk a magnéziumot, akkor „szövet átitatást” végzünk. Ez az egyik módja, hogy a tápanyagok oda kerüljenek, ahová akarjuk, közvetlenül a keringésbe kerülve ahol a szövetekbe kerülve jótékony hatást fejlenek ki veszteség nélkül. Az Ősi Magnézium természetes összetevőket tartalmaz, melyek a sejtekbe jutva a sejtek biokémiai reakcióit segítik, olcsó, biztonságos és otthon végezhető.

Ősi magnézium bőrön keresztül a Harmóniabolt webáruházban rendelhető többféle formában: koncentrátumként, gélben oldva és kellemes testápolóban.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .