, ,

Dr. Lee 1990-es előadásának kézirata a természetes progeszteronról

Dr. John Lee norvég származású amerikai orvos volt, nemzetközileg ismert és elismert családorvos, endokrinológus. A Harvard Egyetemen és a Minnesotai Orvosi Egyetemen végzett.

Az ő nevéhez fűződik a természetes progeszteron 30 éves kutatása, ő volt az első és egyetlen, aki fel merte vállalni a vitát és harcot, mind az orvostársadalommal, mind a gyógyszergyártókkal, annak érdekében, hogy a nőket ne szintetikus és veszélyes ösztrogén alapú hormonkészítményekkel kezeljék tovább, amikor véletlenül sem ösztrogénre és főleg nem szintetikus ösztrogénre van szükségük.

Folyamatosan előadásokat tartott, könyveket, orvosi cikkeket és tanulmányokat írt, továbbképzéseket tartott orvos kollégáinak az egész világon. Jól szervezett nemzetközi orvoscsoport állt mögé, akik a mai napig legalább akkora elhivatottsággal viszik tovább munkásságát!

Dr. Lee bármilyen hihetetlen, napi kapcsolatban volt a pácienseivel. Női páciensei, akik neki köszönhették életminőségük drasztikus javulását, folyamatosan írtak neki és hívták telefonon és ő fáradhatatlanul tanácsokkal és bátorítással látta el őket.

Dr. Lee fáradhatatlanul hívta fel a figyelmet arra, hogy ne éljünk szintetikus progesztinekkel, hiszen azok versenyezni kezdenek a progeszteron kötőhelyekért, így a progesztin további alkalmazása blokkolni fogja a saját és/vagy a természetazonos progeszteron hatását.

Dr. Lee 1990-ben tartott előadásának kézirata a természetes progeszteronról itt olvasható