Minden nőnek tudnia kell, hogy amíg szedte a fogamzásgátló gyógyszert, valójában

 • szintetikus ösztrogént és szintetikus progesztint adagolt magának,
 • melyeket a szervezet nem tud felismerni és átalakítani
 • a szintetikus ösztrogénnel ösztrogén dominanciát hozunk létre odabent, vagy adott esetben súlyosbítjuk azt, míg a tablettában található szintetikus progesztinnel pedig elnyomjuk a tüneteket, amivel a test tudná közölni, hogy baj van
 • a gyógyszer szedése alatt menstruációnk megszűnik, s csupán ál-vérzésünk, azaz ún. megvonásos vérzésünk van

A fogamzásgátló mellékhatásairól pár szóban

 • csökkenti a nemi vágyat, a libidót
 • rontja a szaglást
 • rontja az orgazmusra való képességet
 • fájdalmassá teheti a közösülést
 • növeli a (vénás) trombózis kockázatát
 • ezeken felül pedig előidézi és súlyosbítja az ösztrogéndominanciát, melynek tüneteit részben el is nyomja (veszélyes, mert nem kapunk jelet a bajról!)…az ösztrogéndominancia hatásairól itt olvashatunk.

A szintetikus hormonokat a a szervezet nem tudja átalakítani („zsákutca”!). A szintetikus hormonok igen erősen rátelepszenek a receptorokra és részben magas, részben alacsony hatásuk van azokra, miközben más szteroidhormonnak gyakran „részhatásai” vannak csak ezáltal. Így teljes káosz tud kialakulni a szervezetben: nem csoda, hogy annyi mellékhatása van a fogamzásgátló szereknek.

A fogamzásgátlók megakadályozzák a tüszőrepedést és a pete befészkelődését, a progeszteron ellentettjeként hatnak, de egyúttal tesztoszteron hatásuk is van. Menstruáció helyett álvérzést vagy ún. megvonásos vérzést idéznek elő, melynek sajnos nincs semmi köze a valódi menstruációhoz, így pl. ha valakinek a szedése alatt pontos a ciklusa, az semmiképpen nem jelenti azt, hogy hormonrendszere jól működik, hiszen saját hormonjai helyett a szintetikusak dolgoznak.

Fogamzásgátlók esetében elsősorban a szintetikus ösztrogén a probléma, mert az ösztrogén nem szeret kiürülni. Egy tökéletesen működő májnál is csupán 20-30%-a ürül ki idős korunkra, és ezzel ösztrogén dominanciát hozunk létre odabent. A szintetikus progesztinnel a tablettában pedig elnyomjuk a tüneteket, amivel a test tudta volna közölni, hogy baj van! Amikor elhagyjuk a tablettát, a szintetikus progeszteron kiürül, de az ösztrogén nem – és jönnek a problémák és a tünetetek, melyek mind -mind az ösztrogéndominancia megjelenési formái.

Olvassunk a szintetikus progesztin (lásd fogamzásgátlóban) és a természetes progeszteron közti különbségről ITT!

Az anya természet úgy alkotott meg minket, hogy az ösztrogénünk mellé kaptunk progeszteront, ami kordában tartja az ösztrogént. Mivel természeténél fogva az ösztrogén nem szeret ürülni és a májat terheli a feladatunk a fogamzásgátló letétele után

 1. bejuttatni az ellensúlyozó ”testvér” hormon párját, a progeszteront
 2. szakszerű májméregtelenítést végezni, mellyel felgyorsíthatjuk a folyamatot és a leterhelt májunkat is támogathatjuk

Célzott méregtelenítéssel és a hormonegyensúlyra ható növényi hatóanyaggal tehát a fogamzásgátló okozta tüneteket és mellékhatásokat csökkenteni tudjuk, jó esetben el is kerülni.

 1. A fogamzásgátló elhagyása után a pislákoló hormonrendszert közvetlenül támogathatjuk, újra működésre ösztönözhetjük, illetve a bejuttatott xenoösztrogén által kiváltott ösztrogéndominanciát ellensúlyozni tudjuk természetes progeszteronnal.
 2. A méregtelenítéssel kipucolhatjuk a szervezetből a xenoösztrogének egy részét, a lerakódott mérgeket, gyógyszermaradványokat, nehézfémeket – ezáltal fel tudjuk gyorsítani a fogamzásgátlóval bejuttatott szintetikus hormonok kiürülését a szervezetből. Ha ezt nem tesszük meg, a folyamat lassabb lesz.

A szakszerűen és megfelelő hatóanyagokkal összeállított méregtelenítő kúra átfogóan kitisztítja a szervezetet. Megelőzhetünk  veleolyan problémákat, melyek a legtöbb, tablettát elhagyó nőnél fellép. Előnyei:

 • bélflórát rendezi (candida-ellenes), ezáltal megszünteti a puffadást
 • a májat kipucoljuk és munkáját támogatjuk, mely hozzájárul ahhoz, hogy a hormonrendszer is könnyebben és gyorsabban tanulja újra a feladatát, és felgyorsítsuk az anyagcserét
 • felgyorsítjuk a pattanásos időszakot (az állcsonton, nyakon megjelenő pattanások a hormonális egyensúlytalanságot jelzik)
 • megelőzhetjük a visszatérő nőgyógyászati fertőzéseket

A méregtelenítésről kérjen bővebb tájékoztatást Tőlünk!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük